ΒΙΝΤΕΟ – Απόστολος Τζιτζικώστας αποκλειστικά στο HDN: Έτσι θα γίνει η Μακεδονία η Sillicon Valley της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Συνέντευξη: Κλέλια Χαρίση 

Πρώτη αποστολή του Hellenic Daily News στην πανέμορφη περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αποτέλεσε η συνάντηση της εντεταλμένης μας δημοσιογράφου Κλέλιας Χαρίση με τον επι δεύτερη συνεχόμενη θητεία περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος υποδέχθηκε θερμά τον βασικότερο υποστηρικτή του Ελληνισμού-την ομογένεια!

«Ο θρησκευτικός τουρισμός και ο πολιτισμός παντρεύονται πολλές φορες χτίζοντας μεγάλες γέφυρες επισκεψιμότητας ανάμεσα στα ιστορικά μνημεία και στην μεγάλη πίστη των Ελλήνων που ερχονται να επισκεφθούν τον 15 Αυγουστο την Παναγία Σουμελά, τη Μεγαλόχαρη της Νέας Μηχανιώνας, το Άγιο Όρος φωτίζοντας έτσι την ιστορικότητα και μοναδικότητα της Κεντρικής Μακεδονίας».

Σύμφωνα με τα παραπάνω λεγόμενα και το νέο σχεδιασμό για μία Κεντρική Μακεδονία που οραματίζεται τη μεταμόρφωσή της σε «Sillicon Valley της Νοτιοανατολικης Ευρωπης», ο περιφερειάρχης ετοιμάζεται προσεχώς για το μεγάλο ταξίδι στο San Fransisco μαζί με Ελληνικες καινοτομες επιχειρησεις της Κεντρικης Μακεδονιας με σκοπό την ανάπτυξη ένός ισχυρού διαύλου επικοινωνίας με τα μεγαθήρια της Sillicon Valley.

Κρατώντας γερά στη μία παλάμη ανάπτυξης την επιχειρηματικότητα και στην άλλη τον πολιτισμό, το όραμα εντάσσεται στην καρδιά των διεθνών συμπράξεων με ισχυρούς κινηματογραφιστές παραγωγούς του Bollywood και του Hollywood με βασική υλοποίηση την πρώτη κινηματογραφική παραγωγή Bollywood στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κεντρική Μακεδονία τον ερχόμενο Απρίλη σε συνεργασία με τον Ινδό επικεφαλή Nilesh Malhotra ,κατατάσσοντας στο μέλλον τη Μακεδονία σε ένα Κεντρο κινηματογραφικών παραγωγών της Νοτιοανατολική Ευρώπης .

Σε συνάρτηση με τη ΔΕΘ, ο περιφερειαρχης τόνισε την αποτελεσματική και αυξανόμενη ισχύ της ΔΕΘ και του θεσμού της τιμώμενης Χώρας με αποκορύφωμα τις ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο όπου και χαρακτηρίστηκε η ΔΕΘ ως η καλύτερη έκθεση όλων των εποχών.
Φέτος τιμώμενη Χώρα αποτελεί η Ινδία δίνοντας την ευκαιρία σε τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας να δημιουργήσουν σχέσεις με περιοχές και επιχειρήσεις της Ινδίας.

Παρόλη την εμπορική δυσκαμψία που κληροδότησε στους Βορειοελλαδίτες η συμφωνία των Πρεσπών, τα παραπάνω συνέβαλαν αποτελεσματικά στην έντονη αύξηση των εξαγωγικών προιόντων της Κεντρικης Μακεδονιας τα τελευταία χρόνια κατα 50% όταν ο Εθνικός μέσος όρος τη χρονιά που πέρασε κινήθηκε μόλις στο 30%.

Μεγάλα σχέδια και οράματα λοιπόν αναμένεται να απασχολήσουν την κυβέρνηση και τους πολίτες για ένα στοίχημα που δεν αφορά μόνο την τοπική κοινωνία της μεγάλης περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας,αλλά… ολόκληρο τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλαδικού χώρου..!

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη: