Η Μυρτώ της Πάρου συνεχίζει τον αγώνα και συγκινεί όλη την Ελλάδα

Η «Μυρτώ της Πάρου» είναι ένα κορίτσι που όλη η Ελλάδα γνωρίζει και όλη η Ελλάδα έχει συμπονέσει. Εκείνη, η μητέρα της και η οικογένειά της όμως αποτελούν πρόσωπα που όλη η Ελλάδα έχει επίσης θαυμάσει.

Η ιστορία της είναι από τις φρικτές ιστορίες που κανείς ακούει, διαβάζει, αλλά δεν μπορεί να πιστέψει. Όταν η Μυρτώ ήταν 15 χρονών βρισκόταν για διακοπές στην Πάρο με την οικογένειά της. Έφυγε για μια βόλτα μόνης της στην παραλία και λίγη ώρα αργότερα, η μητέρα της την εντόπισε άγρια χτυπημένη και κακοποιημένη, μια ανάσα πριν τον θάνατο.

Ήταν 22 Ιουλίου 2012 και στην 15χρονη τότε κοπέλα είχε επιτεθεί βίαια ο 24χρονος Πακιστανός Αχμέτ Βακάς για να της κλέψει το τηλέφωνο αρχικά, όπως ισχυρίστηκε στο δικαστήριο και στην συνέχεια για να τη βιάσει. Δεν αρκέστηκε όμως στα εγκλήματα αυτά, αλλά χτύπησε βάναυσα την κοπέλα, με πέτρες και πετώντας τη στα βράχια για να την σκοτώσει, προκαλώντας τραυματισμούς που απείλησαν την ίδια της τη ζωή.

«Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Εβλεπα παντού αίμα. Παρά πολυ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου ειναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο», είχε πει στην κατάθεσή της η μητέρα της Μυρτούς, η Μαρία Κοτρώτσου, που είναι ο φύλακας άγγελος του κοριτσιού.

Από την επόμενη στιγμή του εγκλήματος άρχισε για την Μυρτώ και την οικογένειά της ένας πραγματικός αγώνας, αρχικά για την επιβίωση και μετά για να κερδίσει το κορίτσι την ίδια τη ζωή που ένας βάρβαρος εγκληματίας θέλησε να της στερήσει.

Όλα τα βήματα έγιναν αυτά τα χρόνια αργά, αλλά σταθερά, ένα – ένα και με μεγάλο δισταγμό.

Αρχικά η Μυρτώ πήγε στις ΗΠΑ, μετά ολοκλήρωσε την θεραπεία στο πρώτο κέντρο αποκατάστασης, στη Λάρισα και συνέχισε προσπαθώντας κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή, να κερδίσει ακόμα ένα μικρό, καθημερινό «πραγματάκι», δεδομένο για όλους μας, που από εκείνη όμως στερήθηκε τόσο βίαια.

Την είδαμε να πηγαίνει στο γήπεδο και να παρακολουθεί την αγαπημένη της ΑΕΚ, την είδαμε να μπαίνει για πρώτη φορά μετά από χρόνια σε λούνα παρκ.

myrto-paros-louna-park

Είδαμε την ιστορία της να γίνεται έμπνευση για την ιστορία ενός βιβλίου.

Οργιστήκαμε και πάλι, όταν η γραφειοκρατία, το κράτος που έπρεπε να είναι δίπλα της, προέβαλε εμπόδια συνεχώς.

Και χθες, επτά χρόνια μετά τη φρικτή της κακοποίηση, είδαμε την Μυρτώ να νιώθει ξανά τη χαρά της θάλασσας – και την νιώσαμε ξανά μαζί της
όλοι…

Πηγή: protothema.gr