Σοφία Μωρές, η κόρη του ιδρυτή της θρυλικής «Λαγουδέρας», θυμάται και εξιστορεί στο Hellenic Daily News!

HDN

Ύδρα, 1959. Ένας άνδρας, γύρω στα σαράντα, αποφασίζει να αγοράσει από ένα ζευγάρι Ιταλών το µπαρ που είχαν ανοίξει στο νησί και µέσα σε ελάχιστο χρόνο καταφέρνει να το µετατρέψει σε ένα από τα πιο κοσµοπολίτικα κλαµπ της Μεσογείου, που έκλεψε τη λάµψη από εκείνα στο Κάπρι, το Σεν Τροπέ και το Πορτοφίνο.

Ο λόγος για τον Μπάµπη Μωρές και τη θρυλική «Λαγουδέρα». Elizabeth Taylor, Leonard Cohen, Henry Fonda, Peter Ustinov, Soraya, John Lennon, Rolling Stones, Bethesda, Jean-Jacques Morales, Jan Banks, Douglas Fairbanks, Brigitte Bardot and Ginger Zack von Ovel είναι µόνο µερικές από τις διασηµότητες της εποχής από τον χώρο των τεχνών, των γραµµάτων, της οικονοµίας και της πολιτικής που «υποκλίνονταν» στα δωρεάν φαγητά της κυρίας Σοφίας, της µητέρας του ιδιοκτήτη, η οποία ήταν επιφορτισµένη µε τα της κουζίνας. Με την παρουσία τους διαφήµιζαν την Ελλάδα σε όλα τα µήκη και πλάτη της γης, καθιστώντας την Υδρα έναν από τους πιο hot προορισµούς.

Η «Λαγουδέρα» ήταν σηµείο αναφοράς και για την αφρόκρεµα της Ελλάδας. Σταύρος ΝιάρχοςΝίκος ΓουλανδρήςΣοφοκλής Βενιζέλος, Κωνσταντίνος Καραµανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Μελίνα Μερκούρη, Αριστοτέλης Ωνάσης, Μαρία Κάλλας, Τζένη Καρέζη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δηµήτρης Μυράτ και πλήθος άλλων προσωπικοτήτων διασκέδαζαν µε την ψυχή τους -και πολλές φορές µέχρι πρωίας- στο… µπαράκι του Μπάµπη.

«Η Μύκονος τότε ήταν ένα απλό ψαροχώρι» σχολιάζει στο Hellenic Daily News η κόρη του ιδρυτή της, Σοφία Μωρές, την οποία συναντήσαμε στο πατρικό της σπίτι στην Ύδρα!

Η Σοφία εκμυστηρεύεται στο Hellenic Daily News άγνωστες πτυχές από τη θρυλική, για το νησί της, περίοδο, τα ξέφρενα πάρτι, τον χαρακτήρα του πατέρα της και πολλά πολλά ακόμη από όσα, τελικά, έθεσαν τις βάσεις του σύγχρονου τουρισμού για την Ελλάδα!

Δείτε τη συνέντευξη: