Θεσσαλονίκη: To Yedi Kule Conquest επιστρέφει για 5η χρονιά

Θεσσαλονίκη: To Yedi Kule Conquest επιστρέφει για 5η χρονιά

Και φέτος για πέμπτη φορά πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη στις 23 Ιουνίου και ώρα 19:00 ο 5ος αγώνας δρόμου μνημείων στο Επτεπύργιο. Την έναρξη θα κηρηξει η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Η διαδρομή του αγώνα θα έχει την ιδιαιτερότητα της ανάδειξης οκτώ μνημείων της Aνω πόλης και συγκεκριμένα: Το Φρούριο του Επταπυργίου, τη Μονή Βλατάδων, τον Όσιο Δαβίδ, τo Βυζαντινό Λουτρό, τον Άγιο Νικόλαο των Ορφανών, το Ισλαχανέ, οι Κήποι του Πασά, τον Πύργο της Αλύσεως (Τριγωνίου).

Η αθλητική γιορτή με επίκεντρο το Επταπύργιο Υedikule, θα δώσει την δυνατότητα σε αγωνιζόμενους, επισκέπτες και θεατές, να γνωρίσουν το Επταπύργιο, την Άνω πόλη και να ζήσουν όμορφες στιγμές προσπερνώντας μέσα από τα ιστορικά της σοκάκια και μνημεία, σε μια ιστορική αναδρομή αιώνων.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι μέσα από την, αθλητική εκδήλωση η ανάδειξη της Άνω πόλης με τα ιστορικά της μνημεία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά ως τόπος επίσκεψης και τουριστικού προορισμού.

Οι δηλώσεις συμμετοχών και όλες οι πληροφορίες του αγώνα στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης www.yedikule.gr , η οποία γίνεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.