Ζολώτας, ο Έλληνας κοσμηματοπώλης του τζετ-σετ

Ζολώτας, ο Έλληνας κοσμηματοπώλης του τζετ-σετ

Τα κοσμήματα Ζολώτας αγκαλιάζουν ξανά το πνεύμα της εποχής. Μετά από μία δεκαετία στροφής στα μπιζού, τώρα οι γυναίκες επιστρέφουν στην λάμψη του αληθινού.

«Ακούω ακόμα τα λόγια του Karl Lagerfeld όταν ανοίξαμε τη μπουτίκ μας στο Παρίσι το 2016: «Αχ, Zolotas! Είστε τυχεροί, κρατάτε τον νεωτερισμό της αρχαιότητας!», θυμάται η πρόεδρος της εταιρείας Marianne Le Clere-Papalexis, που κρατάει τα ηνία του οίκου από το 2004.

«Δεν έχουμε καμία σχέση με τη μόδα. Οι δημιουργίες μας είναι αμέτρητες, θα μπορούσαν να είναι από το 1960, από το 1990 ή από χθες. Τα κοσμήματά μας δεν είναι εμπνευσμένα από κανένα άλλο εμπορικό σήμα, αλλά από την κληρονομιά μας», συνεχίζει η πρόεδρος του οίκου σε ένα αφιέρωμα που κάνει η γαλλική Madame – Lefigaro για τον οίκο κοσμημάτων Ζολώτας.

Στο αφιέρωμα γίνεται μία αναδρομή στην ιστορία του οίκου από τότε που πρωτοξεκίνησε το 1895, μέχρι τις «χρυσές» δεκαετίες του 1960 έως τη δεκαετία του 1990.

«Υπάρχουν κύκλοι», λέει η πρόεδρος. «Δεν μπορούμε να είμαστε γραμμικοί, κανείς δεν μπορεί. Δεν έχουμε ακολουθήσει τη μόδα, δεν δίνουμε αρκετή προσοχή στον ανταγωνισμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κόσμημα μας θεωρήθηκε ως υπερβολικά καλλιτεχνικό, πολύ εκτός εποχής και ότι θα έπρεπε να έχουμε εξελιχθεί».