Tα καλύτερα έρχονται…

Tα καλύτερα έρχονται...

«Όταν βρεις τον εαυτό σου να κάθεται άπραγος στην απομόνωση και την απελπισία και δεν μπορείς να βρεις μια έξοδο από το σκοτάδι, θυμήσου ότι είναι παρόμοιο με το μέρος που οι κάμπιες βρίσκονται πριν μεταμορφωθούν σε πεταλούδες».

by Nicole Telioridou


Στην δύσκολη εποχή που ζούμε, την εποχή των social media και του fast track που οι σχέσεις και η ζωή έχουν γίνει δύσκολα και απογοητεύεσαι, ακούς από τον περίγυρο σου και από τους ανθρώπους που σε αγαπάνε τη φράση: «σου αξίζουν τα καλύτερα και σύντομα θα έρθουν στη ζωή σου.» Κι εσύ σκέφτεσαι ότι σου «χρυσώνουν» το χάπι, παρηγορούν το άρρωστο, γιατί είναι η περίοδος που τα βλέπεις όλα μαύρα κι όλα φαντάζουν βουνό μπροστά σου. Ίσως γιατί εσύ δεν κάνεις αυτό που πρέπει για τον εαυτό σου…δεν τον αγαπάς και δεν ασχολείσαι μαζί του. Πρέπει κι ίδιος να πιστέψεις ότι σου αξίζει το καλύτερο για να μπορέσεις να το αποκτήσεις.


Πρέπει να πετάμε οτιδήποτε τοξικό από πάνω μας και να διεκδικούμε τα καλύτερα για τον εαυτό μας…αυτά που μας πρέπουν και μας αξίζουν… Δυστυχώς επιτρέπουμε σε καταστάσεις και σε ανθρώπους να μας τραβούν προς το βυθό, ίσως σε μια προσπάθεια μας να βοηθήσουμε, αλλά τότε πρέπει να βρίσκουμε τη δύναμη να ανέβουμε στην επιφάνεια και να αφήσουμε πίσω μας ότι κι όποιον θέλει να πνιγεί…να πάρουμε μια ανάσα στην επιφάνεια και να δούμε όλα τα όμορφα πράγματα γύρω μας που περιμένουν να τα κατακτήσουμε!! Πρέπει να επικεντρωθούμε στα θετικά όλων των καταστάσεων που μας φέρνει η ζωή και να απομακρύνουμε ότι μας βαραίνει και μας κουράζει.

Άλλωστε, έλκουμε πάντα αυτό που εκπέμπουμε. Αν εκπέμπεις αρνητική ενέργεια και φόβο, αυτά και θα εισπράξεις!!


Τίποτε δεν έρχεται ως μάννα εξ ουρανού αν εσύ κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια και μεμψιμοιρείς, αν δεν προσπαθείς και τα παρατάς με την πρώτη δυσκολία. Ίσως έχουμε συνηθίσει στα εύκολα κι ότι απαιτεί κόπο και πείσμα μας φαίνεται ουτοπικό και παραμένουμε άπραγοι στη βολική, βαρετή ζωή μας…
Πρέπει να παίρνουμε ρίσκα να βγαίνουμε έξω από τα γνώριμα νερά μας, να ακολουθούμε νέα ανεξερεύνητα μονοπάτια και να δημιουργούμε μόνοι μας τις ευκαιρίες.
Πρέπει να σκεφτούμε πρώτα τι θέλουμε ν’ αλλάξουμε στη ζωή μας κι έπειτα να βρούμε τον τρόπο να το πραγματοποιήσουμε. Θέλεις τον έρωτα της ζωής σου, τη δουλειά των ονείρων σου, καλούς φίλους δίπλα σου, κυνήγησε τα όταν μέσα σου νοιώθεις γεμάτος κι είσαι ισορροπημένος και σίγουρα αν είσαι βέβαιος ότι είναι αυτά που σου λείπουν. Το βέβαιο είναι ότι ο δρόμος θα είναι ανηφορικός κι όχι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά αυτό δεν είναι ότι αξίζει στη ζωή;…..γιατί πότε μια αληθινή αλλαγή δεν έγινε πατώντας στα σίγουρα και τα εύκολα κι όπως λέει και το τραγούδι «ότι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο»….

Αν έχεις θετική σκέψη και χαμογελάς θα σε συναντήσει η ευτυχία, θα αποκτήσεις δύναμη κι αυτοπεποίθηση και θα έλκεις οτιδήποτε θετικό και φυσικά θα πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου. Τίποτε δεν είναι μονοδιάστατο, μόνο μαύρο ή μόνο άσπρο….πρέπει να παρατηρείς γύρω σου γιατί όλα μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή κι αυτό το μοιράζομαι μαζί σας μέσα από πρόσφατη προσωπική μου εμπειρία. Τα καλύτερα έρχονται μέσα από ήττες και απορρίψεις, αρκεί εσύ να παλεύεις δοκιμάζοντας τη ζωή εκεί έξω….

Κάνεις δεν σου χρωστάει τίποτα, εσύ είσαι ο πρωταγωνιστής της ζωή σου, εσύ πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου, να ξεκινάς με το «γίνεται» και το «μπορώ να το κάνω», γιατί ποτέ δεν ξυπνάς έχοντας τις απαντήσεις, άλλωστε όταν έχεις τις απαντήσεις η ζωή σου αλλάζει τις ερωτήσεις….

Και να σας πω το μυστικό….. πρέπει να χτίζουμε γέφυρες σε δρόμους που φαίνονται δύσκολοι να τους προσεγγίσουμε.. αν δεν ζητήσουμε δεν θα μας δοθεί ποτέ τίποτε. Τα καλύτερα μας περιμένουν κι ήρθε η ώρα να τα διεκδικήσουμε και να τα φέρουμε στη ζωή μας! Και έχετε εμπιστοσύνη στη ζωή γιατί τα καλά τα κρατάει για το τέλος….. Αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα!!!

Όλα στην ζωή περνούν…το θέμα είναι πως…
Μας ξεπερνούν;
Μας διαπερνούν;
Ή μας προσπερνούν;