Connect with us

SPORT

«Sweat Athens»: Μια έκθεση φτιαγμένη από ιδρώτα αθλητών και χορευτών

«Κάποια μέρα θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε τα δικά μας αξεσουάρ πάνω στο δέρμα μας», υποστηρίζει η νεαρή Βρετανή καλλιτέχνης ‘Αλις Ποτς και μας δείχνει από τις 13/11 στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, τη συλλογή κρυστάλλινων αντικειμένων τέχνης, από ιδρώτα αθλητών και χορευτών. Είναι καρπός της έρευνας της στην διάρκεια του μεταπτυχιακού της στο Royal College of Art του Λονδίνου, στο τμήμα μόδας και καινοτομίας. Μελετά την αισθητική σύγκλιση μεταξύ μόδας, επιστήμης και ανθρώπινου σώματος.

Η έκθεση της, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με τίτλο «Sweat Athens» με την επιμέλεια του Σταύρου Καρέλη, σηματοδοτεί την απαρχή της συνεργασίας της Ποτς με το Ίδρυμα Ωνάση, ως Onassis Fellow, στο πλαίσιο του ομώνυμου εκπαιδευτικού προγράμματος υποτροφιών,residencies και επαγγελματικής ανάπτυξης. «Δείτε τα έργα της, ιδρώστε στο γυμναστήριο, παρατηρείστε πώς ο ιδρώτας γίνεται κρυστάλλινο αντικείμενο τέχνης στην κουζίνα/εργαστήριο, χορέψτε στο dance floor του Sweat – Athens στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης από τις 13 έως τις 27 Νοεμβρίου», προσκαλεί το κοινό η Στέγη.

Παράλληλα, κατα τη διάρκεια της Μπιενάλε της Αθήνας (εως 9/12), η ‘Αλις Ποτς παρουσιάζει στο ξενοδοχείο Esperia Palace (Σταδίου 22), ένα έργο της που αναδεικνύει το εναλλακτικό μέλλον του design και videos που απεικονίζουν όσα συμβαίνουν στην έκθεσή της στη Στέγη.

Κάποια μέρα θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε τα δικά μας αξεσουάρ πάνω στο δέρμα μας», υποστηρίζει η νεαρή Βρετανή καλλιτέχνης ‘Αλις Ποτς και μας δείχνει από τις 13/11 στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, τη συλλογή κρυστάλλινων αντικειμένων τέχνης, από ιδρώτα αθλητών και χορευτών. Είναι καρπός της έρευνας της στην διάρκεια του μεταπτυχιακού της στο Royal College of Art του Λονδίνου, στο τμήμα μόδας και καινοτομίας. Μελετά την αισθητική σύγκλιση μεταξύ μόδας, επιστήμης και ανθρώπινου σώματος.

SPORT

«Η Κάρτα Υγείας Αθλητή σώζει ζωές»

Μία μεγάλη τομή αποτελεί η κάρτα υγείας του αθλητή, την οποία από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα υποχρεούνται να κατέχουν όλοι οι αθλητές, κάθε ηλικίας, που έχουν δελτίο σε σωματείο και την οποία θεσμοθέτησαν με Νόμο, μετά από συνεργασία το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Υγείας.

Κανένας αθλητής δεν θα μπορεί πλέον να πάρει μέρος σε κανέναν αγώνα ή σε προπονήσεις συλλόγου, αν δεν έχει υποβληθεί στον ελάχιστο καρδιολογικό έλεγχο, το ηλεκτροκαρδιογράφημα. Η αναβαθμισμένη παρέμβαση στο επίπεδο της πρόληψης και της προστασίας της ατομικής και της δημόσιας υγείας εντάσσεται σε μία εθνική στρατηγική που αναπτύσσει η Πολιτεία αυτή την περίοδο χάρη σε πολλαπλές συνεργασίες ανάμεσα στο χώρο του αθλητισμού και της υγείας.

Για αυτή την εθνική στρατηγική εστιασμένη στην Κάρτα Υγείας του Αθλητή μίλησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο γγ Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο γγ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) Αλέξανδρος Καποδίστριας και ο καρδιολόγος και μέλος της ομάδας εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, Άρης Αναστασάκης. Παρών ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. Η συνέντευξη Τύπου έλαβε χώρα στο κτήριο της ΕΟΕ.

Η έγκαιρη διάγνωση καρδιαγγειακών παθήσεων και ατόμων με γονιδιακή ευαισθησία θα οδηγήσει στην πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου στους νέους ανθρώπους, κι ενώ μόνο στο νομό Αττικής καταγράφονται 48 αιφνίδιοι θάνατοι με μέσο όρο ηλικίας τα 25 έτη, κάθε χρόνο! Παράλληλα, μπαίνει τέλος σε ανισότητες, δηλαδή παιδιά που ελέγχονται κάθε εξάμηνο και παιδιά που δεν ελέγχονται καθόλου, αφού με αυτή τη νομική παρέμβαση τα παιδιά που ήταν εκτός πεδίου θα υποβάλλονται σε έλεγχο με ένα προσιτό κόστος.

Για το σκοπό αυτό, γιατροί κάθε ειδικότητας, και όχι μόνο καρδιολόγοι, σε όλη την περιφέρεια, καθώς και στις ακριτικές περιοχές που ασχολούνται στη διαδικασία της έκδοσης πιστοποιητικού υγείας αθλητών, θα λάβουν ειδική επιμόρφωση. Οι πιστοποιημένοι γιατροί θα είναι καταγεγραμμένοι, καθώς θα υπάρχει σχετικό μητρώο γιατρών στο ΕΚΑΕ, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο πλαστών σφραγίδων, ενώ αριθμό πιστοποίησης θα λαμβάνει κάθε γιατρός που παρακολουθεί το επιμορφωτικό σεμινάριο.

Continue Reading

SPORT

Ενδεχόμενο επιστροφής του Κώστα Μήτρογλου τον Ολυμπιακό

Το ενδεχόμενο επιστροφής του Κώστα Μήτρογλου τον Ολυμπιακό, αποκάλυψε η γαλλική ιστοσελίδα lephoceen, που εξειδικεύεται στα θέματα της Μαρσέιγ. Όπως αναφέρει η «απογοητευτική εμφάνιση στον αγώνα με την Ντιζόν, που ανάγκασε τον Γκαρσιά να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο και οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων, μπορεί να σημαίνουν το τέλος της εμπειρίας του «Mitrogoal» στην Μαρσέιγ».

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Γκαρσιά στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι με την Ντιζόν (2-0) προσπάθησε να καλύψει τον Έλληνα επιθετικό, απαντώντας στις πολλές σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε. «Για τον Κώστα δεν συμβαίνει κάτι σημαντικό. Θα πάει στην εθνική του ομάδα, θα σκοράρει και αυτό θα του κάνει καλό. Όταν επιστρέψει μαζί μας, θα περιμένουμε μέχρι να σκοράρει, όπως ακριβώς και ο Ζερμέν. Θα πρέπει να σκοράρει, αλλά πρέπει επίσης να βοηθήσει την ομάδα λίγο περισσότερο. Δεν σκέφτομαι τον «Μήτρο», σε αυτό το παιχνίδι είχαμε ανάγκη από εκείνους που βρίσκονταν στην καλύτερη στιγμή τους», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως η lephoceen αναφέρει: «Μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν είναι στην κορυφή αλλά βρίσκεται στο -6 από τον μεγάλο του αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, μετρώντας δύο ήττες και δύο ισοπαλίες σε 10 αγώνες. Αρκετά πράγματα για να θυμώσουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Από καιρό μάλιστα σκεφτόταν να φέρει πίσω το είδωλο των φιλάθλων, ωστόσο τώρα υπό την πίεση του κόσμου θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα κάνει πρόταση τον χειμώνα. Με ποια μορφή; Είναι δύσκολο να πούμε αλλά πρέπει να ξέρετε πως ο δανεισμός του Χασάν εξελίχθηκε σε αποτυχία και ο Ολυμπιακός συζητά τη λύση του συμβολαίου του με την Μπράγκα.

Έτσι θα αδειάσει μια θέση και ο Μαρινάκης θα μπορούσε να προσφέρει όσα χρειάζονται για την επιστροφή του Μήτρογλου στον Πειραιά. Είναι πάντως ξεκάθαρο πως η Μαρσέιγ δεν ελπίζει πως θα πάρει πίσω τα 15 εκατ. ευρώ που έδωσε τον Αύγουστο του 2017 στην Μπενφίκα. Στη διοίκηση θέλουν να απαλλαγούν από το βάρος των 330.000 ευρώ που παίρνει τον μήνα σύμφωνα με την Εquipe έχοντας συμβόλαιο έως το 2021. Ένα ποσό που μπορεί να δώσει ο Μαρινάκης, ο οποίος σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, δίνει 5εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Γιάγια Τουρέ. Αυτή την στιγμή στο transfermakt η τιμή του φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ. Πάντως, όποια πρόταση κι αν κάνει ο Ολυμπιακός, είναι σίγουρο πως η Μαρσέιγ θα την εξετάσει».

Continue Reading

SPORT

Πυροβολισμοί εναντίον αμυντικού στην Κολομβία

Ο αμυντικός της Ντεπορτίβο Κάλι, Χουάν Κεντέρο, διέφυγε από τον τραυματισμό, όταν το αυτοκίνητό του πυροβολήθηκε μετά την αποτυχία της κολομβιανής ομάδας να φτάσει στα play-off, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ τη Δευτέρα.

O Κεντέρο βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο με τον αδερφό του μετά το παιχνίδι εναντίον της Πάστο, όταν δύο άντρες σε μια μοτοσικλέτα «γέμισαν» το αυτοκίνητό του με σφαίρες, όπως είπε στους κολομβιανούς δημοσιογράφους.

«Πήγαινα στο σπίτι μου με τον αδερφό μου όταν ένιωσα κάποιος να χτυπάει στο παράθυρο του αυτοκινήτου και είδα να μου δείχνει ένα όπλο», είπε ο 23χρονος. «Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω ήταν να αντιδράσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να επιταχύνω, και ευτυχώς οι σφαίρες χτύπησαν μόνο την πόρτα. Ευτυχώς, επέζησα όπως και ο αδελφός μου. Αυτά τα πράγματα είναι ανεξήγητα, το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Σήμερα ήμουν εγώ και αύριο θα μπορούσαν να είναι άλλοι παίκτες».

Ο Κεντέρο, ο οποίος έκανε πέντε εμφανίσεις την περασμένη σεζόν για την ισπανική Χιχόν, έπαιξε στη νίκη της Ντεπορτίβο Κάλι που την άφησε έξω από τους οκτώ κορυφαίους των play-off.

Η ασφάλεια των Κολομβιανών παικτών ήταν πάντα στο επίκεντρο, αφού είναι γνωστό ότι πυροβόλησαν τον Αντρές Εσκομπάρ λίγες μέρες μετά το δικό του αυτογκόλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 σε έναν αγώνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Continue Reading

SPORT

Περίπου 1000 γυναίκες στο στάδιο Azadi κέρδισαν στον «αγώνα της ελευθερίας»

Μπορεί η Περσέπολις να έχασε το ασιατικό Champions league, όμως οι γυναίκες του Ιράν, νίκησαν στον «αγώνα της ελευθερίας»… Κάπως έτσι αντιμετωπίζει ο Τύπος, την παρουσία περίπου 1.000 γυναικών, σε ειδικά διαμορφωμένη κερκίδα μόνο γι΄ αυτές, στον δεύτερο τελικό της σπουδαίας διοργάνωσης, που διεξήχθη στην Τεχεράν, ανάμεσα στην τοπική Περσέπολις και την Κασίμα Αντλερς από την Ιαπωνία.

Η ήττα με 2-0 στην «χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου», στον πρώτο τελικό, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Ιρανούς, που έμειναν στην «λευκή» ισοπαλία με τους Ιάπωνες, χάνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ομως η …είδηση που κυριάρχησε από τον συγκεκριμένο αγώνα, ήταν το γεγονός ότι σε μία ασυνήθιστη συνθήκη, σχεδόν 1.000 γυναίκες παρακολούθησαν διά ζώσης την αναμέτρηση.

«Νίκη για τις γυναίκες», «Οι γυναίκες νίκησαν στο στάδιο Azadi (σ.σ. σημαίνει ελευθερία στα περσικά» και «Οι γυναίκες έχουν κερδίσει τον αγώνα της ελευθερίας», είναι μερικοί από τους τίτλους των πιό προοδευτικών εφημερίδων της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το 1979 και την «Ισλαμική επανάστασης», οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να επισκεφθούν τα γήπεδα στο Ιράν για να δουν άνδρες να παίζουν ποδόσφαιρο, με επίσημη αιτιολογία ότι κάτι τέτοιο θεωρείται αγένεια. Πρόκειται για ένα μέτρο, στο οποίο αντιτίθεται συχνά το πολιτικό σύστημα του Ιράν.

Οπως για παράδειγμα, από τον Ιρανό πρόεδρο, Χασάν Ροχανί, ο οποίος θεωρείται μετριοπαθής και έχει επανειλημμένα εκφράσει την επιθυμία, να δει τις γυναίκες να μπαίνουν στα γήπεδα.

Στις 17 Οκτωβρίου και μετά από σχετική άδεια των τοπικών αρχών, περίπου 100 γυναίκες παρακολούθησαν τον φιλικό αγώνα Ιράν-Βολιβία. Τότε, ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί κάτι ανάλογο, που «μπορεί να οδηγήσει στην αμαρτία».

Για τον δεύτερο τελικό του Champions League, εκδόθηκαν άδειες για 850 γυναίκες, ενώ τις ημέρες που προηγήθηκαν του αγώνα, ο τοπικός Τύπος ανέφερε τις πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, που ασκήθηκαν από την Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC). Και λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ανακοίνωση της AFC, ευχαριστούσε τις ιρανικές αρχές, που «επέτρεψαν στις γυναίκες να γίνουν μάρτυρες ενός εξαιρετικού γεγονότος».

Continue Reading

SPORT

Τραγωδία στο Περού με οκτώ νεκρούς ποδοσφαιριστές

Τραγωδία στο Περού. Λεωφορείο που μετέφερε μια ποδοσφαιρική ομάδα φοιτητών, συνετρίβη σε μια βαθιά χαράδρα 30 μέτρων κοντά στο Ροντόν. Από τα 18 άτομα που βρίσκονταν στο όχημα, 8 έχουν χάσει τη ζωή τους και τα υπόλοιπα 10 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Virgen de Fatima. Μεταξύ των νεκρών ο οδηγός του λεωφορείου και επτά αγόρια ηλικίας μεταξύ 13 και 14 ετών.

«Οι ανήλικοι έχουν ήδη αναγνωριστεί από τις οικογένειές τους», σχολίασε η Σίλβια Πεσάχ, υπουργός Υγείας του Περού, που δήλωσε πολύ λυπημένη για ότι συνέβη. Επί του παρόντος, είναι άγνωστες οι αιτίες του δυστυχήματος, αν και τις τελευταίες μέρες καταγράφηκαν έντονες βροχές στην περιοχή του Χαχαπόγια και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κατολίσθηση του δρόμου.

Continue Reading

SPORT

Νο 15 στον κόσμο ο Τσιτσιπάς, Νο 42 η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άλλαξε θέση και παρέμεινε, κι αυτήν την εβδομάδα, στην 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του τένις ανδρών.

Ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής έχει 2.095 βαθμούς, ενώ στην κορυφή της κατάταξης που διατηρεί η ATP, ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει στην κορυφή, ενώ ο Ράφα Ναδάλ παραμένει δεύτερος και τρίτος ο Ρότζερ Φέντερερ.

Η Σάκκαρη στο Νο 42 της παγκόσμιας κατάταξης

Η WTA ανακοίνωσε σήμερα την παγκόσμια κατάταξη της εβδομάδας με την Μαρία Σάκκαρη να υποχωρεί μια θέση, σε σχέση με την προηγούμενη βαθμολόγηση, στην 42η θέση του κόσμου με 1.164 βαθμούς. Οσον αφορά στην Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, ανέβηκε άλλες πέντε θέσεις στο Νο 160 με 376 βαθμούς, ενώ στην τριάδα της κορυφής δεν υπήρξαν αλλαγές με την Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία) να παραμένει πρώτη, την Αντζελίκ Κέρμπερ (Γερμανία) δεύτερη και την Καρολίν Βοζνιάκι (Δανία) στην τρίτη θέση.

Continue Reading

SPORT

Πέθανε φίλαθλος του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια του αγώνα

Την τελευταία του πνοή άφησε ο άτυχος φίλαθλος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Λίγη ώρα μετά την λήξη του συναρπαστικού αγώνα κατέρρευσε στην εξέδρα και παρά το γεγονός ότι το ιατρικό τιμ των «ερυθρόλευκων» έδινε μάχη για να τον κρατήσει στη ζωή, κατέληξε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ανακοίνωσε εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία επιβεβαίωσε το τραγικό γεγονός.

“Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και όλη η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, πενθεί για τον χαμό του φιλάθλου μας, Γιάννη Δημάρχου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, κατά τη διάρκεια του αποψινού αγώνα”.

Continue Reading

SPORT

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1: Ο Σισέ ισοφάρισε την γκολάρα του Κάτσε

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μοιράστηκαν από ένα βαθμό στο clasico, που ήταν το ντέρμπι 10ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι αλλά δεν απέφυγαν την απώλεια. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Κάτσε στο 61ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σισέ,

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, είχε την κατοχή, αλλά δεν έβρισκε εύκολα τους διαδρόμους απέναντι στον καλοστημένο αντίπαλό του. Ο Παναθηναϊκός πίεζε πολύ και δεν άφηνε τους «ερυθρόλευκους» να βρουν διαδρόμους ούτε από τα άκρα, ούτε από τον άξονα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι ελάχιστες, με τους «πράσινους» να μην απειλούν ούτε κατ΄ ελάχιστο και τον Χασάν να είναι απελπιστικά άστοχος στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και μετουσιώθηκαν σε τελικές, με κεφαλιά στο 19΄ και σουτ από το ύψος της περιοχής στο 29΄.

Η μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε για τον Ολυμπιακό στο 38΄. Ο Ποντένσε έπαιξε το 1-2 με τον Φορτούνη, βγήκε απέναντι στον Διούδη αλλά αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Χασάν προσπάθησε να τελειώσει τη φάση και νικήθηκε από τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τραυματισμό του Διούδη από τον Νάτχο, που προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας και χτύπησε στο κεφάλι, με το γόνατο, τον Έλληνα τερματοφύλακα. Ο Διούδης έγινε αλλαγή στο 53΄ και οκτώ λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, χωρίς να μπει στην περιοχή!

Οι παίκτες του έμειναν αρκετά εκτός περιοχής του Ολυμπιακού και ο Κάτσε, με υπέροχο σουτ, νίκησε τον Σα σε μια από τις ελάχιστες προσπάθειες του «τριφυλλιού» σε ολόκληρο τον αγώνα. Στο διάστημα που απέμεινε ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Γκιγιέρμε στο 76΄, αλλά χωρίς καθαρό μυαλό οι παίκτες του Μάρτινς δεν προβλημάτιζαν ιδιαίτερα το νεανικό Παναθηναϊκό, που έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική εφετινή παρουσία του. Από το 80΄ και ύστερα όμως η πίεση των γηπεδούχων ήταν ασφυκτική, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους.

Στο 83΄ ο Κότσαρης απέκρουσε σωτήρια το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο 86΄ το σουτ του Ομάρ σταμάτησε στο δοκάρι του Κότσαρη. Τελικά, τη λύτρωση στον Ολυμπιακό έδωσε ο Σισέ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, σημειώνοντας από κοντά το 1-1, σε γύρισμα του Ομάρ.

Continue Reading

SPORT

Η Λίβερπουλ «έπιασε» κορυφή και περιμένει

Με αγωνία περιμένουν άπαντες στο Λίβερπουλ το ντέρμπι του Μάντσεστερ, καθώς εάν η Σίτι δεν νικήσει την Γιουνάϊτεντ, οι «κόκκινοι» θα βρεθούν στην κορυφή της premier league.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, νίκησε για την 12η αγωνιστική την ουραγό, Φούλαμ με 2-0 και έφθασε στους 30 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Τα τέρματα της Λίβερπουλ, σημείωσαν οι Σαλάχ (41`) και Σακίρι (53`)

Continue Reading

SPORT

Κενυάτικη υπόθεση ο Μαραθώνιος της Αθήνας, πρώτευσαν Μισόι και Μουριούκι

Σε κενυατική… υπόθεση εξελίχθηκε ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Δρόμος της Αθήνας, που ολοκληρώνεται σιγά, σιγά με την συμμετοχή περίπου 55.000 δρομέων από 105 χώρες.

Στους άνδρες, πρώτευσε ο Κενυάτης Μπρίμιν Κίπκοριρ Μισόι καλύπτοντας την απόσταση των 42.195 μέτρων σε δύο ώρες 10 λεπτά και 56 δεύτερα, ενώ στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα του τερματισμού, η συμπατριώτισσα του, Σελμίθ Νιαουίρα Μουριούκι με επίδοση 2:36.46.

Δεύτερος στο διεθνή Μαραθώνιο κατετάγη ο Αιθίοπας Γουόρκνε Τέσφα Τιρουνέ με 2.12.59 και τρίτος o συμπατριώτης του, Μενγκίστ Αζμεράου Γκερέμε με 2.13.20. ενώ την Μιριούκι, ακολούθησαν η συμπατριώτισσά της Ρέμπι Τσερόνο Κόεχ με 2.38.54 και η Πανελληνιονίκης η Ελευθερία Πετρουουλάκη του ΑΟ Μυκόνου με 2.46.09, στον πρώτο της αγώνα στο Μαραθώνιο.

Παράλληλα, Πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο Κώστας Γκελαούζος που κατετάγη 7ος στο σύνολο, καθώς τερμάτισε σε 2:21.54, ενώ δεύτερος (8ος στην γενική κατάταξη) τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης (2:23.43) και τρίτος (9ος στο σύνολο) ο Παναγιώτης Καραϊσκος (2:23.53).

«Ήταν γρήγορος αγώνας με γρήγορα περάσματα. Ήμουν σε καλή κατάσταση και άντεξα. Συγχαρητήρια στους συναθλητές μου. Ήταν ωραία κούρσα, εγώ πήγα δυνατά, όλα μέσα που λέμε. Μετά το 10ο αποσπάστηκα με έπιασαν οι αντίπαλοί μου στο 20ο περίπου και ξέφυγα πάλι στο 27ο χιλιόμετρο. Είμαι ευχαριστημένος όχι μόνο για τη δεύτερη νίκη μου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και για το ότι βελτίωσα το ατομικό μου ρεκόρ. Τώρα ξεκούραση και θα προετοιμαστώ για να τρέξω μαραθώνιο την άνοιξη», είοπε μετά τον τερματισμό του ο Κώστας Γκελαούζος.

Ο Χριστόφορος Μερούσης τόνισε: «Είναι η έβδομη φορά που μετέχω (σ.σ.τέσσερις νίκες και τρεις δεύτερες θέσεις) και παρότι η προετοιμασία μου είχε πολλά σκαμπανεβάσματα είμαι ευχαριστημένος που τερμάτισα στη δεύτερη θέση, αλλά και γιατί με πλαισίωσαν στην πρώτη τριάδα οι αθλητές του μέλλοντος στο αγώνισμα. Είμαι ακόμη ικανοποιημένος γιατί τρέχω ακόμη σε καλό επίπεδο. Αυτό με τη βοήθεια του Θεού μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω για του χρόνου και με τη βοήθεια της υπηρεσίας μου, της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο Παναγιώτης Καραϊσκός δήλωσε :«Στα πρώτα χιλιόμετρα δυσκολεύτηκα και “κόλλησα” καθώς τον περασμένο Αύγουστο είχα κάνει έναν ακόμα μαραθώνιο, στο Βερολίνο. Τον χάρηκα τον αγώνα, τον έζησα κυριολεκτικά. Όταν φτάσαμε στο Μάτι το μυαλό μου πήγε πίσω στις σκηνές που ζήσαμε το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι εκεί που βίωσαν την τραγωδία, βρίσκονταν ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια, χτυπούσαν τύμπανα, ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Εύχομαι η πατρίδα μας να μην ζήσει ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία».

Στις γυναίκες, τον τίτλο της Πανελληνιονίκου, κατέκτησε η Ελευθερία Πετρουλάκη, που τερμάτισε σε 2:46.09 και πήρε την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη, ενώ την ακολούθησαν η Στεφανία Λεοντιάδου (2:48.54) και η Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο (2:50.09).

Continue Reading

Trending - ΔΗΜΟΦΙΛΗ