Αγιασμός στο ελληνικό σχολείο Nτύσσελντορφ

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού στο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο-Λύκειο του Ντύσσελντορφ για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς. Η σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς προβλήματα

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόξενος στο Ντύσσελντορφ κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου και Δρ Εμμανουήλ Σοφός Συντονιστής Εκπαίδευσης Βερολίνου.

Η Γενική Πρόξένος του Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητές και παράλληλα τόνισε στην ομιλία της, το σημαντικό γεγονός που κάνει και την ίδια χαρούμενη είναι ότι με την βοήθεια του Υπουργείου Παιδείας, της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, των δασκάλων και καθηγητών, η σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς προβλήματα.

Από την πλευρά του ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Βερολίνου κ. Εμμανουήλ Σοφός ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητές ενώ μετέφερε το μήνυμα της υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη το οποίο αναφέρει «Σήμερα ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Ένα ταξίδι γνώσης και εμπειρίας που πρέπει να έχει κάθε παιδί και νέος. Κοινή μας επιθυμία είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης. Σχολεία όπως στο Ντίσελντορφ αλλά και όλα τα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας έχουν ένα ιδιαίτερο βάρος, καθώς είναι οι κοιτίδες πολιτισμού, ιδανικών και αξιών που κρατούν επαφή τον ελληνισμό της Διασποράς με τις ρίζες του, την ελληνική παιδεία, την γραμματεία, την γλώσσα και την κουλτούρα. Από την πλευρά μας, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την υποστήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.»

Πηγή: europolitis.eu